Mađarovski i Timotićeva poraženi  

Posted by admin in , ,

Darko Mađarovski nije uspeo da napravi još jedno iznenađenje na ATP čelendžer turniru u ruskoj Penzi (tvrda podloga, 50 hiljada dolara) i plasira se u četvrtfinale. Ista sudbina zadesila je i njegovu sunarodnicu Anu Timotić na ITF čelendžeru u ruskom Karkivu (šljaka, 25 hiljada dolara).
Mađarovski (452. ATP) je nakon pobede nad Andreom Gemom (Brazil, 318. ATP) rezultatom 6-3 3-6 6-3, u drugom kolu poklekao pred Rusom Mihailom Elginom (195. ATP). Iako mu je protivnik bio četvrti nosilac turnira Mađarovski nije razočarao u porazu rezultatom 6-4 2-6 6-2.

Poraz u prvom kolu ovog turnira doživeo je Vladimir Obradović (404. ATP). Njega je posle velike borbe pobedio prvi favorit takmičenja Sergij Stakhovski iz Ukrajine, rezultatom 7-6(9) 4-6 6-3.

Međutim, porazima u singlu nije završeno takmičenje u ruskom gradu za naš dvojac. Njih dvojica učestvuju zajedno u dublu i obezbedili su plasman u polufinale. Nakon startne pobede nad Valerijem Rudnjevim i Dmitrijem Sitakom (RUS) od 7-6(3) 6-4, Mađarovski i Obradović su napravili veliko iznenađenje pobedom nad drugim nosiocima. Oni su Pavela Čekova i Mihaila Elgina, takođe Ruse, pobedili sa 6-4 3-6 10-6, i sada ih za plasman u finale očekuje susret sa Andreom Gemom i Bojom Vesterhofom (Brazil/Holandija, 4).

Kada je u pitanju Ana Timotić (470. WTA), ona je odigrala 11. turnir sezone. Nastavila je Timotićeva sa učešćem na čelendžer turnirima i u Karkivu postigla solidan rezultat. Ona je u prvom kolu očekivano slavila nad Gruzijkom Oksanom Kalašnjikovom (Q) sa 6-3 6-4, ali je u drugoj rundi nažalost poklekla pred Patrisijom Majr (Austrija, 165. WTA). Austrijanka je slavila posle tri seta, krajnjim rezultatom 5-7 6-3 6-1.

Timotićeva bi mogla da napreduje na WTA listi, ali s obzirom na "ispadanje" poena iz Horba prošle godine (4p) napredak bi mogao biti kratkotrajan. Sa četiri poena sa ruskog čelendžera naša teniserka bi mogla doći do 450 najboljih.

Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Thursday, July 24, 2008 at Thursday, July 24, 2008 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment