Pališ na Palić?  

Posted by admin in , ,

Najveći ženski teniski turnir u našoj zemlji "Palić 2008" na programu je od 09. do 17. avgusta! Organizatori turnira koji će se igrati za nagradni fond od 50 hiljada dolara održali su danas konferenciju za medije u prostorija Teniskog saveza Srbije.

Za turnir su se u prvi mah prijavile 264 teniserke iz 45 država. Kao i prošlih godina, kada je turnir bio fjučers kategorije, igraće se na osam terena najstarijeg teniskog kluba u Srbiji - TK "Palić 1878". Za sada je najbolje plasirana teniserka Rumunka Monika Nikulesku (84. WTA), ali je ostalo još nedelju dana za otkaz učešća, te se pretpostavlja da će do tada značajan broj prijavljenih teniserki odustati.

Sigurna učesnica turnira je naša reprezentativka Ana Jovanović (236. WTA). Ona je trebalo i prošle godine da učestvuje na Paliću, gde je 2005. godine došla do finala.
"Drago mi je što konačno mogu da igram jedan veći turnir u svojoj zemlji. Na ovakvom turniru može da se napravi veći pomak na WTA listi", zaključila je Jovanovićeva i dodala da nakon Palića počinje pripreme za "US Open".

Generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić istakao je da je veoma srećan što će se u našoj zemlji održati turnir sa tolikim nagradnim fondom.
"Očekujem dobar turnir i odličnu organizaciju. To će biti lepa prilika da ljudi dođu na Palić i provedu vikend uz tenis"

Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Thursday, July 24, 2008 at Thursday, July 24, 2008 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment