Jelena u polufinalu  

Posted by admin

Ni Nadija Petrova nije uspela ozbiljnije da zapreti prvoj favoritkinji WTA turnira u Los Anđelesu (tvrda podloga, 600 hiljada dolara) Jeleni Janković. Odigrale su Jankovićeva i Petrova veoma dobar meč, da bi na kraju lovorike pokupila druga teniserka sveta, trijumfom od 7-5 6-4.

Derbi duel četvrtfinala trajao je sat i 41 minut, tokom kojih su obe teniserke prikazale dobru formu pred Olimpijske igre. Iako su obe napravile dosta neiznuđenih grešaka, pre svega duplih (ukupno 11), duel je i više nego zadovoljio standarde četvrtfinala WTA turnira II kategorije.

Na startu meča teniserke su razmenile brejkove, i to još jednom učinile sredinom prvog dela igre. Kada se činilo da će na programu biti taj-brejk, Jankovićeva pravi odlučujući brejk pri vođstvu od 6-5.


Na startu drugog seta inicijativa Ruskinje. Posle četiri neizvesna gema Petrova je imala vođstvo od 3-1, koje, na njenu nesreću, nije dugo potrajalo. Ne samo što je naša teniserka izjednačila na 3-3, nego je i nastavila seriju uspešnim gemova i došlo do 5-3. "Poslednjim trzajem" Petrova smanjuje na 5-3, ali Jankovićeva novim brejkom dolazi do pobede.

Polufinale donosi još jednu Ruskinju za popularnu Džej Džej. Radi se o finalistikinji Rolan Garosa, Dinari Safini (4). Ona je u četvrtfinalu očekivano lako izašla na kraj sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, pobedivši je sa 6-3 6-1.

Jelena i Dinara do sada su tri puta igrale jedna protiv druge. Jankovićeva je slavila u poslednja dva duela, oba odigrana prošle godine, dok je Safina pobedu upisala pre više od četiri godine kada su obe bile daleko od svetskog vrha.

Podsetimo, trijumf na turniru u Los Anđelesu Jeleni Janković donosi prvo mesto na WTA listi! Time bi Jankovićeva postala druga teniserka iz Srbije koja je bila na čelu bele kolone, s obzirom da je trenutna kraljica ženskog tenisa Ana Ivanović. Pored njih, prva je bila i Monika Seleš, ali pod zastavom Jugoslavije.

Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Saturday, July 26, 2008 at Saturday, July 26, 2008 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment