Marejev prvenac!  

Posted by admin in , ,

Novak Đoković zaustavljen je u četvrtfinalu ATP turnira Masters serije u Torontu (tvrda podloga, 2,6 miliona dolara). Branioca titule, po prvi put u karijeri, pobedio je rival iz Britancije Endi Marej.

Marej je u petom duelu protiv Đokovića, nakon tri ubedljivo izgubljena meča (osvojio ukupno 10 gemova), uspeo da upiše pobedu rezultatom 6-3 7-6(3) posle nešto više od 100 minuta igre.

Interesantno je da je Britanac u ovom meču ubacio katastrofalnih 41% prvog servisa. Istina, ni Đoković u tom segmentu nije briljirao, ali je bio daleko bolji od protivnika sa solidnih 61%.

Britanac je prvi set rešio već u drugom gemu. Tu je Marej napravio brejk, ispostaviće se odlučujući za prvi deo igre koji osvaja rezultatom 6-3. Iako ga je do sada ubedljivo pobeđivao na "njegovu" igru, Đoković ovaj put nije najbolje koristio Marejove loptice. Bio je Britnac daleko agresivniji nego u prethodnim duelima.

Slično je krenuo Marej i u drugom setu. Napravio je brejk na startu, ali smo onda videli još tri brejka - dva za našeg i jedan za britanskog tenisera. Epilog - taj-brejk. U odlučujućoj igri Marej je bio jednostavno smireniji i taktičniji, te slavi sa 7-3.

"Generalno nisam zadovoljan prikazanim", rekao je naš teniser nakon neočekivanog poraza od devetog igrača sveta. "Naročito servisom nisam zadovoljan. Jednostavno nije radio u moju korist u važnim momentima, onda kada je baš servis trebalo da me izvuče iz opasnih situacija"


S obzirom da je prošle godine trijumfovao na ovom turniru (tada u Montrealu) Đokovića očekuje gubitak bodova, ali ne i pozicije na ATP listi. Zavisno od krajnjeg učinka Nadala, naš teniser će od narednog ponedeljka zaostajati najmanje 975 poena manje od drugoplasiranog tenisera sveta. Trijumfom na ovom turniru Španac bi se opasno približio Rodžeru Federeru na prvom mestu

Endi Marej će se u polufinalu sastati sa najboljim igračem godine Špancem Rafaelom Nadalom. Šampion Rolan Garosa i Vimbldona u četvrtfinalu je sa 6-7(12) 6-2 6-1 pobedio Francuza Rišara Gaskea i tako postao jedini član prve osmorice ATP liste koji se plasirao u polufinale turnira u Torontu.

Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Saturday, July 26, 2008 at Saturday, July 26, 2008 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment