Poraz od Safine, bez broja 1!  

Posted by admin in ,

Jelena Janković odložila je za nedelju dana proboj na čelo ženskog belog sporta. Druga teniserka sveta zaustavljena je u polufinalu WTA turnira u Los Anđelesu (tvrda podloga, 600 hiljada dolara) od strane Ruskinje Dinare Safine.
Safina je pobedu upisala rezultatom 7-6(3) 6-1, što je njena druga pobeda u četiri duela protiv naše teniserke. Duel između druge i devete teniserke sveta trajao je nešto manje od sat i po, tokom kojih su učesnice napravile čak 11 duplih servis grešaka.

"Moje vreme tek dolazi. Nije smak sveta što sam izgubila. Ipak, bilo je uzbudljivo igrati na ovom turniru", izjavila je Jelena posle meča.

U prvom setu viđen je sjajan tenis i velika borba. Neizvesna borba završena je na najbolji mogući način - u taj-brejku. U samoj završnici Safina je bila tek nešto sigurnija i tako došla do vođstva od 1-0.

Nastavak - potpuna dominacija Ruskinje. Jankovićeva je izgledala umorno, dok je sa druge strane Safina neumorno ubacivala kako forhende tako i bekhende. Sve to za ubedljivih 6-1 u drugom delu igre.

Interesantno je da je nakon meča trener Dinare Safine izjavio da je njegova učenica odigrala najbolji meč u karijeri protiv Jankovićeve. Safina će se u finalu sastati sa Italijankom Flavijom Penetom (21. WTA) koja je u polufinalu bila bolja od najprijatnijeg iznenađenja turnira Betani Matek.

Što se tiče Jankovićeve njena sledeća velika šansa za dolazak na prvo mesto WTA liste jeste turnir u Montrealu, gde brani finale! Naime, za dve nedelje će "ispasti" poeni iz Los Anđelesa, a samo biti upisani poeni za ovogodišnji Montreal.

Obe naše najbolje teniserke će igrati na najvećem kanadskom turniru. Prva i druga teniserka sveta su slobodne na startu. Ivanovićeva u drugom kolu igra protiv bolje iz meča A.Nakamura (Japan) - P.Kvitova (Češka Republika), dok će Jankovićeva igrati protiv pobednice duela J. Čan (Kina) - A. Voznijak (Kanada).


Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Tuesday, July 29, 2008 at Tuesday, July 29, 2008 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment