Otpisana Cinkova, sledeća Petrova  

Posted by admin


Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Los Anđelesu (tvrda podloga, 600 hiljada dolara) ubedljivom pobedom nad Mađaricom Melindom Cink (121. WTA).

Druga teniserka sveta pobedila je Cinkovu sa 6-3 6-2 posle sat i 11 minuta igre. Iako je napravila sedam duplih grešaka, ono što privlači pažnju u statistici Jankovićeve u ovom meču svakako je sedam as servisa!


U prvom setu naša teniserka je čini se rutinski stigla do vođstva od 1-0, zahvaljujući jednom brejku. U drugom delu igre Jankovićeva je brzo došla do vođstva od 2-0, samo da bi Cinkova izjednačila na 2-2. Međutim, to je bilo sve što smo videli od mađarske teniserke. Jelena pravi seriju od 4-0 i dolazi do ubedljive pobede.

U četvrtfinalu Jankovićevu očekuje stara poznanica. Radi se o 17. teniserki sveta iz Rusije Nadiji Petrovoj, ne tako davno jednoj od članica samog vrha ženskog tenisa. Nekada 4. teniserka sveta još do teške povrede kuka pre dve sezone ne uspeva da zaređa sa vrhunskim rezultatima i u ovom momentu ne bi trebalo da predstavlja veću prepreku Jankovićevoj.

Petrova je u osmini finala sa 6-4 7-5 iznenadila zemljakinju Veru Zvonarjevu (11. WTA), a prethodno je bila bolja od Akgul Amanmuradove (Uzbekistan) 6-1 3-6 6-1, odnosno Aline Židkove (Rusija) 6-0 6-4.

Jankovićeva i Petrova do sada su šest puta igrale jedna protiv druge. Naša teniserka je u vođstvu 4-2, s dodatkom da je trijumfovala u poslednja dva meča, oba na tvrdoj podlozi. Svoja dva trijumfa, Ruskinja je upisala na šljaci!

Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Friday, July 25, 2008 at Friday, July 25, 2008 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment