Đoković rutinski, za njim i Zimonjić  

Posted by admin in ,

Novak Đoković nastavlja sa odbranom titule na "Rogers Cup-u" u Torontu (tvrda podloga, 2,6 miliona dolara). Najbolji teniser Srbije plasirao se u četvrtfinale pobedom od 6-4 6-4 nad najboljim švedskim teniserom Robinom Soderlingom (49. ATP).

Ovaj meč dosta je ličio na prvi izlazak Đokovića na teren u Torontu, i pobedu protiv Frenka Dančevića (Kanada), takođe rezultatom 6-4 6-4. Na početku teniseri su bili sigurno na svoj servis, ali je Đoković krajem seta došao do brejka, a samim tim i do vođstva od 1-0 u setovima.



I u drugom setu ista priča. Činilo se da ćemo gledati taj-brejk, ali onda, potpuno neočekivano, Soderling sa nekoliko vezanih grešaka dozvoljava Đokoviću brejk na 4-4. Naš teniser potom rutinski osvaja gem na svoj servis, samim tim i meč!

Protivnik Đokoviću za plasman u polufinale biće Britanac Endi Marej (9. ATP), protiv kojeg ima maksimalnih 4-0 u međusobnim susretima. Da nevolja po najboljeg britanskog tenisera bude još veća, Đoković ga je u poslednja tri susreta deklasirao, u dva navrata osvajavši setove sa 6-0!


Plasman u četvrtfinale ovog turnira izborio je i Nenad Zimonjić, naravno u konkurenciji parova. Beogradski par Nenad Zimonjić / Danijel Nestor u osmini finala je slavio očekivanu pobedu od 7-6(4) 6-3 nad britanskom braćom Džejmijem i Endijem Marejom. U borbi za plasman u polufinale šampione Vimbldona očekuju Pol-Anri Matju (Francuska) i Mihail Južnji (Rusija).
Orginalan autor: www.tenissrbija.co.nr

This entry was posted on Friday, July 25, 2008 at Friday, July 25, 2008 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comments

Post a Comment